Pasningsgaranti

Atassut Nuuk mener at det skal være nemmere at være forældre i Kommuneqarfik Sermersooq.

Hvis man bliver nybagte forældre, skal man sikres plads i daginstitutionerne så man kommer godt i gang med det i det nye liv, som ny familie eller ved familieforøgelse. Man skal trygt kunne komme videre som nyfødt, og forældre skal komme nemt tilbage studier, arbejde eller andet karriere med så lidt stress som muligt. En tryg familie, skaber grobund for en tryg opvækst.

Det samme gælder for de familier der vælger at etablere sig i vores kommune, de skal også kunne få en plads, så hele familien kommer godt ind i det nye liv som borger i Kommuneqarfik Sermersooq.

Atassut Nuuk vil også arbejde for, at hvis man har flere børn, så kommer børnene i samme daginstitution, for at lette hverdagen så vidt muligt for familierne.

Atassut Nuuk vil efter kommunalvalget 2024 gå i gang med at forhandle om, at man fra januar 2025 har pasningsgaranti senest 60 dage efter tilmelding, og senest 30 dage efter tilmelding fra januar 2027.

Atassut Nuuk håber selvfølgelig at de siddende kommunalbestyrelsesmedlemmer tager dette til efterretning, og påbegynder dette arbejde allerede til efteråret 2022, så dette kan realiseres tidligere. Til gavn for vores familier – nye som gamle.

Lad os gøre det bedre – Atassut Nuuk

Anbefalede nyheder