Kan det virkelig passe at man tror at vi har haft en folkeafstemning om uran?

Ja, sidste valg blev udskrevet pga. uran, og resultatet blev afgjort pga. uran. Men det ser ud til at folk tror at Inatsisartut valget var en folkeafstemning om uran.

 Vi ser at folk siger og skriver at vi allerede har stemt om uran. Der er altså forskel mellem Inatsisartut valg og en afstemning.

 Folk stemte til Inatsisartut på baggrund af man lovede at nul-tolerancen ville blive genindført. Hvad så med til næste valg? Hvis der kommer en ny koalition, så starter vi jo helt forfra igen, da den nye koalition blot kan fjerne nul-tolerancen igen. Det er præcis derfor Atassut gik til valg på at der skulle være folkeafstemning, så man én gang for alle bestemte sig om sagen.

Så længe der ikke bliver folkeafstemning, så vil uran altid fylde meget til hvert eneste Inatsisartut valg. Og ingen af begge parter vil nogensinde føle sig sikre.

Lad os gøre det klart for alle, Atassut er hverken for eller imod uran. Uran har ingen partifarve. Vi synes at det er så en principiel en sag, noget som bør tages op til en folkeafstemning. Ikke for partiernes skyld, men for demokratiets skyld.

Nikolaj Rosing

Politisk næstformand, Atassut

Anbefalede nyheder