Det er på tide den Grønlandske tinglysning bliver digitaliseret

Af Aqqalu Jerimiassen, Atassut Formand

Christoffer Melson, medlem af folketinget, Grønlandsordfører for Venstre

 

Retsområdet er et af de områder, der ikke er hjemtaget af Grønland. Derfor kræver det en tæt dialog mellem grønlandske og danske politikere, hvis området skal fungere optimalt for borgerne i Grønland. Her er spørgsmålet om at få digitaliseret tinglysningen, når der købes og sælges boliger på Grønland desværre faldet ned mellem to stole. Mens området er blevet er blevet digitaliseret i Danmark, er det desværre stadig ikke tilfældet i Grønland.

 

Digitaliseringen af tinglysningen har givet hurtigere, sikrere, nemmere og bedre tinglysningsproces i Danmark. I Grønland skal man fortsat indhente oplysninger om ejerforhold, pantsætninger m.v. manuelt. Den manuelle proces er unødig langstrakt og øger samtidig risikoen for, at bolighandler bliver dyrere for den enkelte borger, da det ikke er usædvanligt at långiver vil have en bankgaranti, indtil tinglysningen er helt på plads.

 

Derfor vil indførsel af digital tinglysning være til gavn for en enkelte borger såvel som erhvervsliv, som vil opleve en smidigere og mere nutidig proces. Vi opfordrer den Danske regering til at komme i arbejdstøjet hurtigst muligt og få sat gang i processen med at få digitaliseret tinglysningen i Grønland.

 

Anbefalede nyheder