Naalakkersuisut skal sørge for at vores unge kan få en uddannelse i forsvaret i Grønland

Atassut ønsker at genetablere værnepligtsafprøvninger i Grønland. Det handler ikke om at vi skal sende folk i krig, med mindre at den enkelte ønsker at blive udsendt i tjeneste. Forsvarets basisuddannelser kan være god for den enkeltes personlige udvikling, men også udsynet på vores fælles verden.

Efter endt basisuddannelser, er der også mulighed for den enkelte at søge uddannelse, det være sig som mekaniker (bil, lastvogn, fly mm), men også diverse officers uddannelser, hvor man kan lære diverse lederevner. For Atassut er det vigtig, at vores unge får så mange muligheder som muligt, for at de kan vælge de muligheder de ønsker sig. Vores unge har muligheder for danne grundlag for nogle færdigheder inden for basis uddannelsen, eller ved videreuddannelse i forsvaret, som vil kunne være til gavn for den enkelte, men også for samfundet.

Atassut håber at Naalakkersuisut kunne se positive aspekter i at Grønland fremadrettet, kunne åbne dørene for disse uddannelser, og at vores unge kan få mulighed for at indgå i Arktisk Kommando mm. fremadrettet.

 

Nikolaj Rosing

Politisk næstformand, Atassut

Anbefalede nyheder