Bedre tilsyn med tilkaldt arbejdskraft

Normalt reagerer vi når vi støder på et problem. Alligevel ser vi bare på mens lufthavnsarbejdere kommer ind i landet og har Corona med sig. Vi havde jo ellers regnet med at man straks ville have gjort noget første gang det skete. Men ingenting skete. Det er mærkværdigt, at der er så strenge krav internt og mht. Vores egen befolkning, mens man ikke fører tilsyn med de udefrakommende og at de har langt mere frihed end andre.

Det er på høje tid at Naalakkersuisut, sundhedsmyndighederne og politiet fører strengere tilsyn med folk udefra. Virksomheder som tilkalder arbejdskraft udefra skal også tage mere ansvar, og vi bør stille større krav til dem.

Der er endnu ikke givet vaccination tilstrækkeligt at så mange folk udefra bare kan rejse ind og ud af landet. For der er stadig stor risiko for at corona spreder sig så meget at vores sundhedsvæsen ikke kan følge med. Vi bør gøre noget før det kommer til at koste menneskeliv.

Vi kan sagtens stille større krav uden at erhvervslivet samt byggeriet går i stå. Vi skal også huske på at det ikke kun handler om lufthavnsbyggeriet, der er flere virksomheder der også henter arbejdskraft udefra, ligesom her i Sydgrønland har råstof og guldminer man skal tænke på.

Kim Ezekiassen

Kommunalbestyrelsesmedlem Kommune Kujalleq

Atassut

Anbefalede nyheder