Lad vær med at flytte skoler, blot for at flytte dem

Det giver ingen mening at flytte skoler og andre offentlige instanser, bare for at flytte dem. Hvis man skal den store offentlige centralisering til livs, så skal man begynde at overføre ansvarsområder til kommunerne.

Man kan ikke give mere ansvarsfølelse til befolkningen ved at have en voksende centraladministration, hvilken som helst person vil altid størst gavn af at blive serviceret lokalt. Voksende centraliserings politik vil kun forstørre afstanden i befolkningen.

Vi skal flytte service områder til kommunerne, tættere på befolkningen i stedet for at det hele samles i det kæmpemæssige centrale administration, lad os få befolkningen til at føle medansvar og mere ejerskabsfølelse.

 

Aqqalu C. Jerimiassen

Atassut Formand

Anbefalede nyheder