Vi kræver en afstemning

Det er befolkningen der skal bestemme om der skal drives minedrift der indeholder uran, ikke partierne. Vi kræver derfor fra Atassut, at befolkningen i Sydgrønland under demokratiets navn skal til stemmeurnerne – ikke partier, men mennesket i centrum. For det er dem der vil mærke konsekvenserne direkte.

Kravet om en afstemning bringer vi op fra Atassut netop fordi spørgsmålet om uran ikke har partifarve, og bør bestemmes af folk, når det er så stort et emne med et principielt karakter. Det er folks fremtid vi taler om, arbejdspladser, økonomi, dyrehold, sundhed samt naturen og miljøet.

Når man skal beslutte noget så omfattende, er det meget vigtigt at der skal være en grundig høring og information til folk, som de skal kunne beslutte ud fra. Hvis Naalakkersuisut værdsætter demokratiet, så er det vigtigt at komme i gang med det forberedende arbejde til en afstemning.

Således er budskabet fra Atassut samlede hovedbestyrelse. Med respekt for folks og individets frihed og forskellige synspunkter.

 

Atassut

Anbefalede nyheder