Atassut er blevet smidt ud af finanslovsforhandlingerne

Før de egentlige forhandlinger er startet, og Atassut kun havde fremlagt sine ønsker og forslag, får vi at vide fra en pressemeddelelse at Atassut er blevet smidt ud af forhandlingerne. Den første møde var ellers lovende.

 

  1. oktober blev vi inviteret til den indledende runde af forhandlingerne med Vittus Qujaukitsoq. Vi kom med en liste over vores ønsker og forslag til besparelser. Vi blev lovet at blive inviteret til næste forhandling før måneden slutter.

 

  1. oktober spørger Hermann Berthelsen i debatten om Atassut har lyst til at samarbejde når de ”rækker hænderne ud”.

 

  1. oktober under partiformandsdebatten spørger Kim Kielsen Demokraatit om hvad de synes om at Atassut ikke har lyst til at være ansvarlige og være med til finanslovsforhandlingerne. Det blev vi meget overraskede over, for vi er ikke gået ud af forhandlingerne.

 

  1. oktober laver en pressemeddelelse og siger at Atassut ikke længere er med i forhandlingerne.

 

Det er højst mærkværdigt, da det føles som om at de allerede har bestemt sig for ikke at inkludere Atassut noget tid siden. Den slags regeringsførelse er meget kritisabel.

 

Aqqalu C. Jerimiassen

Atassut Formand

Anbefalede nyheder