En ny vej mod G-60 ?

Skal vi til at lukke mindre beboelsessteder rundt i kysten som ikke er rentable?

Inatsisartut medlem Steen Lynge (Demokraatit) sendte en pressemeddelelse d. 26. april 2020, med budskabet om at privatisere Royal Greenland. Det er ikke en overraskende udmelding, eftersom det første ting som Demokraatit befalede var at inkludere privatisering af Royal Greenland, i mindretalskoalitionsaftalen med Demokraatit som støtteparti.

Hvem havde de så tænkt sig skulle være den nye ejer? På hvilken måde tænkte de at det skulle gavne? Hvis det sælges til andre lande, kunne det jo ende med at vi fortryder salget, når herboende mister deres job og erstattes af udenlandske arbejdere. Hvis Kinesiske selskaber køber Royal Greenland, kan vi så regne med at selskabet vil blive ved med at tilgodese og lade fabrikkerne rundt i kysten forblive åbne?

DET tror jeg ikke! Hvilken privat selskab vil lade steder med underskud lade stå åbne? Det kan jo være at det er ok, hvis man kun vil det større byer det bedste, og lade andre klare rundt i kysten klare sig selv.

Det er en politisk beslutning, og ikke handelsmæssig beslutning, at indirekte begynde at lukke for mindre beboelsessteder ved at lade fabrikkerne lukke. Det ser ud til at Demokraatit stadigvæk synes G-60 var en god idé.

At være liberal betyder ikke at man neglegerer folk. At være liberal betyder frihed og at man ikke begrænses.

 

Aqqalu C. Jerimiassen

Atassut Formand

 

Anbefalede nyheder