Naalakkersuisut ved ikke hvad de laver

Hvad er det der sker? Kan det virkelig passe at Naalakkersuisut besidder dén slags magt? At beslutte sådanne sager uden om befolkningen, Inatsisartut og rigsfællesskabet?

Jeg bliver virkelig bekymret for fremtiden hvis vi begynder at acceptere denne form for styring. Det har skabt rører blandt befolkningen, jeg bliver sågar bekymret for demokratiets fremtid her i landet. Det var også lige præcis dét som vi fra Atassut har været bekymret for under Coronakrisen, at Naalakkersuisut får smag for hurtige beslutninger uden om alle former inden for demokratiets regler.

I sådanne principielle spørgsmål skal man spørge befolkningen, og i det mindste Inatsisartut. Hvis sådanne beslutninger bliver kutyme, er jeg meget bekymret for hvad det næste kunne blive.

Man kunne jo også tro at Naalakkersuisut ikke har nogen idé om hvad denne aftale indeholder, og i værste fald ved de ikke hvad de laver. Uanset så har man ikke inddraget nogen, og i det mindste oplyst hvad det drejer sig om inden beslutningen er truffet. Vi kan ikke acceptere dette uden videre.

 

Nikolaj Rosing

Atassut politiske næstformand

Anbefalede nyheder