Vi kan overleve krisen ved at tænke os godt om

 Vi fra Atassut vil hermed give ros til Naalakkersuisut og de som hertil arbejde med, under denne tid med bekæmpelse af Coronavirus. Dertil håber jeg også inderligt at vi alle borgere vil være medansvarlige, og følge de forholdsregler der hertil er stillet.

Det er indtil videre tilfredsstillende med de tiltag foretaget politisk, med det formål at indtjeningen både i den private og offentlige sektor ikke går i stå.
I fald af at virussen fortsætter, hvor her det også rammer resten af kysten, er det i særdeleshed bekymrende at det kunne resultere i, at landets økonomi kollapser.

Vi skal have minimum plan A og plan B over vores økonomi. Jeg vil venligst opfordre Naalakkersuisut til at, vi alle partier i Inatsisartut samt de relevante udvalg samlet udarbejder en handlingsplan, når det være sig betydelige nødstilfælde.

I er stadigvæk under det danske rigsfælleskab, hvor mange arbejder under finasiering af staten. I Danmark har alle partier indgået en enighed om at oprette hjælpepakker med en stor sum af de økonomiske ressourcer, for at sikre at de private samt virksomheder i den offentlige sektor ikke går i stå.

Jeg anbefaler stærkt til at Danmark som Naalakkersuisut og vi alle partier er i rigsfællesskab med, udarbejder en aftale om økonomisk hjælp til os, hvis ikke der allerede er indgået en aftale herom.

Jeg håber inderligt at omstændighederne snart vil gå i bedring, – der kan naturligvis altid foretages ændringer ved evalueringer. Jeg ønsker det bedste for jer alle.

 

Siverth K. Heilmann

Atassut

Anbefalede nyheder