Naalakkersuisut ønsker ingen konkurrence

Det er beklageligt at Naalakkersuisut er intolerante for udvikling af vores vigtigste erhverv i Grønland. Sigguk A/S i Uummaannaq har fået afslag om at starte en fabrik.

Men grundet RG og  Avanna seafood A/S tilstedeværelse i Uummannaq har Naalakkersuisut ikke ment det var på sin plads at åbne en tredje fabrik. Det er ærgerligt, da de 2 eksisterende fabrikker primært indhandler hellefisk, men at fiskerne ved der er en meget stor bestand af torsk. Da det er torsk og lodder de primært ønsker at producere, vil det kun være til gavn for både de lokale, men også for vores samfund generelt.

Atassut mener at udbud og efterspørgsel må være grundlæggende for vores udvikling. Entreprenante borgere skal have mulighed for at skabe nye indtægtsmuligheder, til gavn for os alle.

At lave barriere for vores erhvervsudvikling vil kun gøre Grønland fattigere. Man har regnet sig frem til en ekstra omsætning på 50 mio. dkk. alene på torsken om året, og er det gevinst vi ønsker at lade svømme væk?

Naalakkersuisut skylder en oprigtig forklaring.

 

Nikolaj Rosing

Atassut, politisk næstformand

Anbefalede nyheder