Forfatningskommissionen er nu blot til pynt

Hvis projektet er gået i stå grundet at det var for urealistisk eller, at det blot er til for udsmykning, så er det netop blevet tid til, at revurdere eksistensen af Forfatningskommissionen, – og vurdere om vi fortsat virkelig vil bruge flere millioner på det.

Alle, inklusiv os, som ikke ønsker selvstændighed i den nærmeste fremtid, er med til at finansiere Forfatningskommissionen via skatteydelser. Det er derfor yderst interessant at skulle vide om projektet virkelig skal fortsættes ved hjælp af de øgende omkostninger, som samfundet yder.

Vi forstår at dette projekt er blevet igangsat for at give folk et håb om en lys fremtid, hvor Grønland er selvstændig. Dog vil jeg have mere håb, hvis vi brugte de økonomiske ressourcer til noget mere betydeligt og noget mere realistisk.

Fra Atassut har vi meldt ud, at vi fortsat vil være en del af Forfatningskommissionen for netop at bibeholde vores stemme som oppositionen, og for netop at bidrage til, at projektet ikke drives ud fra fine forestillinger. Hvis det omvendt skal fungere som spild af økonomiske ressourcer vil vi dog ikke fortsætte vores deltagelse.

Når skatte udgifterne og afgifterne øges konstant, – Vil vi virkelig gerne bruge så mange økonomiske ressourcer på Forfatningskommissionen, der ikke fører til noget?

 

Nikolaj Rosing

Atassut, næstformand

Anbefalede nyheder