Stop med at hente penge fra befolkningen, vi skal være bedre til at handle internationalt

Fra Atassut Ungdom er vi imod at der skal være højere afgifter for befolkningen. Vi skal være bedre til at handle internationalt, og bruge vores egne ressourcer bedre.

Problemet er ikke at befolkningen betaler for lidt i skat eller at afgiftenerne er for lave. Det handler om at Naalakkersuisut har fejlet. Forhøjelse af afgifter, og at man henter penge fra borgernes lommer handler kun om at man prøver at lukke et stort sort hul i landskassen.

Man kan hente penge mange steder fra uden at hente dem fra befolkningen. Man kunne eksempelvis hente flere penge udefra hvis vi blev bedre til at handle internationalt. Vi skal være bedre til at handle med vores egne vare. Vi har uudnyttede ressourcer i undergrunden, og vi har endnu ikke udnyttet det fulde potentiale af vores fiskeri. Vi kan også udvikle turismen meget bedre så det gavner vores økonomi bedre.

Mens klimaforandringerne sker, så er der mere og mere brug for rent vand i verden. Vi har her i landet rent vand fra hanen, og det er noget som vi bør se som noget af det største rigdom vi har. Vi ser vand fra Atassut Ungdom som noget vi kan sælge til resten verdenen. Det er heller ikke kun vand vi kan sælge, for vi har mange andre ting som vi kan være bedre til at handle med.

Fra Atassut Ungdom vil vi ikke længere acceptere at Naalakkersuisut bliver ved med at hente penge fra befolkningen gennem afgifter. Det skal stoppes snarest.

 

Emma Lennert

AIK formand

Anbefalede nyheder