Forældrene har det største ansvar

Vi kan altså ikke blive ved med at give skolen og lærerne skylden. Hvis vi har i sinde at forbedre børnenes skolegang, samt forhøje elevernes karakterer, så ligger det største ansvar hos forældrene.

Forlæng læreruddannelsen, stil højere kvalifikationskrav til skolelederne, formindsk antallet af elever i en klasse, undervisningssprog og sprogundervisning osv. Der er mange ting som debatteres og når der er ting der skal forbedres, giver vi ansvaret til politikere, og peger fingre ad lærerne. Uddannelsesreformer bliver lavet jævnligt, selv når de hensigtsmæssige resultater endnu ikke er nået.

Der er en kæmpestor vilje hos befolkningen og politikerne til at forbedre undervisningen i Grønland. Men i stedet for at skyde skylden på politikerne og lærerne, lad os lige vende det om. Forældre har en central rolle i børnenes uddannelse og fremtid. Forældre skal være bedre til at opmuntre deres børn. Forældre skal være bedre til at lære børnene disciplin, og sørge for at børnene er parate til at lære og følge med i timerne.

For det er enormt ærgeligt hvis man tror, at det kun er politikerne og lærerne der har ansvaret, og måske glemmer man at det største pligt og ansvar ligger hos forældrene. Vi må erkende at vi forældre også må have fejlet. Vi skal heller ej forglemme de mange forældre, der gør det godt for deres børn.

Det er os alle der skal være med til at løfte og gøre noget ved børnenes skolegang, i stedet for at give ansvaret til andre. Det er os alle der har ansvar for børnene. Politikere skal forbedre rammerne og lovgivningen, lærerne skal sørge for at undervise. Og vi forældre skal sørge for at barnet er tryg, og vi skal sørge for opdrage barnet til at kunne følge med i skolen.

 

Aqqalu C. Jerimiassen

Atassut

Anbefalede nyheder