Inissianik aserfallatsaaliineq – ukiuni 20-ni tulliuttuni

Kommuneqarfik Sermersuumi inissiarpassuaqarpoq aserfallassimaqisunik iluarsarneqartariaqartunik. Atassut Nuummiit sulissutiginiarparput ukiuni 20-ni tulliuttuni inissiat pillugit pilersaarusiornissaq, ukiut tallimakaarlugit agguakkamik.

Aserfallatsaaliinermut aningaasartuuteqalerutta, siunissaq eqqarsaatigalugu minnerpaamik ukiuni 20-ni atorneqarsinnaasunik eqqarsarluta suliaqartariaqarpugut.

Inissiat nutarsarneqalerpata nukimmik sipaarfiusinnaasutut suliarineqartariaqarput, lejlighedillu qangatut mikisuararsuuppata ataatsimoortinneqarsinnaaneri periarfissatut qimerloorneqartariaqarluni, ullutsinnut naleqqunnerusunik.

Soorunalimi nalilersorneqaqqaassapput imak aserfallatsigisimanersut akilersinnaanerulluni inissiatoqaq peeriarlugu nutaamik sanaartornissaq.

Taamaattumik pilersaarusiornissaq pisariaqarluinnarpoq. Atassut Nuummiillu pilersaarusioqataarusuppugut pilersaarummik pitsaasumik suliaqarnissamut, piviusunngortitsinissamullu. Pisariaqarluinnarporlu, tassami ukiorpassuarni politikkikkut piumassuseqarneq annikippallaarsimavoq, ataavartumillu nalilersuisoqartarsimanani, aserfallatsaaliinissamullu kinguaattoornerujussuaq pisimavoq, inernerilerpaalu inissiaqarnikkut katataaqqalluta. Aningaasarpassuarnillu atuisariaqarpugut inissiaqarnikkut sanaartornikkullu 2022-mut tulluartumik inissinnissaq.

 

Pitsaanerusumik iliuuseqarta – Atassut Nuuk

Nutaarsiassat innersuussat