Meeqqat ingerlaannaq meeqqerivinni inissaqartissinnaasariaqarpagut

Atassut Nuummiit isumaqarpugut Kommuneqarfik Sermersuumi angajoqqaajunissaq ajornannginnerulertariaqartoq.

Angajoqqaanngorlaagaanni qulakkeersinnaasariaqarpoq meeqqap meeqqerivimmi inissaqartinneqarsinnaanissaa, ilaqutariittullu inuuneq aallartilluarneqarsinnaalluni. Inoorlaat toqqissisimasumik atugaqarnissaat, angajoqqaallu ilinniarnertik ingerlateqqissinnaanissaat, immaqaluunniit suliffimminnut uterlutik, sapinngisamik uippallernannginnerpaamik. Ilaqutariinneq toqqissisimasoq, peroriartornerlu toqqissisimasoq.

Taamatullu ilaqutariit Kommunitsinnut nuuttut periarfissaqarluartariaqarput meeraasa meeqqerivinni inissaqartinneqarnissaat, Kommuneqarfik Sermersuumi innuttaasutut aallartilluarnissaminnut periarfissinneqarlutik.

Atassut Nuummiillu sulissutiginiarparput arlalinnik meeraqarsimagaanni meeqqat meeqqerivimmi ataatsimoortinneqarsinnaanissaat, angajoqqaanut oqilisaataalluarsinnaammat.

Atassut Nuummiillu 2024-mi kommunimut qinersisoqareernerup kingorna isumaqatiginninniutigissavarput januar 2025-miit meeqqap meeqqerivimmut allatsereersimanerata kingorna kingusinnerpaamik ullut 60-it qaangiunnerani meeqqerivimmut inissaqartinneqalereernissaa, januar 2027-miillu ullut 30-iinnaat utaqqisoqartalernissaa sulissutigissavarput.

Atassut Nuummiillut massakkut Kommunalbestyrelsimi ilaasortaasunut kaammattuutigerusupparput suliaq eqqarsaatissatut tigussagaat, suliarlu ukiaq 2022-miit aallartereerniassammat siusissukkullu piviusunngortinneqarniassammat. Ilaqutariit iluaqutissaannik.

Pitsaanerusumik iliuuseqarta – Atassut Nuuk

Nutaarsiassat innersuussat