Inuk qitiutillugu

Naalagaaffinngorniarsarineq neqitsiullugu peqqinnissaqarfipput artorsartittuassavarput? Ilumut inuppassuit inuunerannik naleqalersumut akuersaaginnarniarpugut? Nassuerusunnginneq naammaleqaaq. Qaqugumulluunniit inuup inuunera pingaarnerpaajuaarnarli.

Oqartussaaffinnik tigooraaniarsarinninneq suli atuuppoq, naak oqartussaaffiit tigoriikkagut akissaqartinnagit, tamaviaaraluarlutillu ulapillutik artorsartippagut. Inuillu uppertinneqarput naalagaaffinngorutta aningaasarparujussuit kuuginnartutullusooq pissarsiarisalissagivut.

Atassummiit oqaasinnaaraarput Inuk Qitiutillugu. Taamatut oqartarneq asuliinngilaq, oqaasiinnaanngillat kusanartut. Ilumuuissorluta inuk qitiutipparput, sunit tamanit pingaarnerpaaq. Tamaviaarlutalu peqqinnissaqarfiup utertinnissaa allaat siunnersuutigisimagaluarlugu. Tassami inuup inuunera pingaarnerpaammat, qaqugumulluunniillu pilliutiginngisaannagassarput.

Tuaviortumik naalagaaffinngorniartilluta inupparujussuarnik katataqassaagut. Inuumuna peqqissup nammineersinnaasup Naalagaaffik pilersitassarigaa.

Naalagaaffik ikiortiseralugu peqqinnissaqarfipput kiverujussuartigu alianartumik inuit annaasagut amerlavallaarujussualerput. Nukissiuutit pillugit milliardilikkaanik naalagaaffik ikiortiserisinnaagutsigu peqqinnissaqarfipput aamma taamatut pisinnaavarput.

Ilinnut suna pingaarnerua?

Nutaarsiassat innersuussat