Nunaqarfinni kigutilerisussaqanngilagut

Siornatigut Kangerlussuarmiik illoqarfigisamut Sisimiunut kigusiarniaraangatta, piffissamik tunineqalertortarnikuuvugut, tamannalu assut iluarisimaarnarsimavoq. Tassami angalanigut, ineqarnigut, ilaatigullu sulinngiffeqarnigut nammineq akilertaratsigit.

Massakkulli pissutsit imaalernikuupput, qulakkeersinnaanngilarput pinartumilluunniit kigusiarniaraluarutta, tassami piffissamik immikkut ingerlaannaq tunineqarsinnaajunnaarnikuuvugut, inissaatilli apeqqutaallutik piffissamik tunineqartalernikuulluta. Ilaatigut qaammat utaqqisinnaasarluta.

Illoqarfimmiutuulli ullaakkut aggerluni nr-nik tigusilluni periarfissaq tiguneqarsinnaasaraluarpoq, tamannali tamakkiisumik qulakkeerinnissinnaanngilaq ilumut ulloq aggerfik kigutileriviliarnissamut piffissamik iluatsitsinissaq.

Tamanna Kangerlussuarmi innuttaasunut akisoorujussuanngorsinnaaneranik kinguneqarpoq. Siulianimi nammineq aningaasartuutigisartakkatut eqqaariikkama kingunerisinnaasarmagit.

Inatsisartut inatsisiliaanni § 15. -mi allassimavoq:

Meeqqanut atualersimanngitsunut atuartussaatitaasunullu ukiulinnut kigutileritinneq akeqanngitsumik neqeroorutigineqassaaq.

Tamanna innuttaasunut Kangerlussuarmiunut inatsit kusanaraluaqisoq atuuttuaannanngilaq. Tassami meeqqagut kigusiartinniaraangatsigit nammineq akilerlugu timmisartumik angalasariaqartarpugut.

Ukiualuit matuma siorna ukiut arlalinngulermagit kigutigissaasunik/ kigutilerisunik tikittoqassanata, paasiniaanitsinni paasitinneqarnikuuvugut, kigutilerisut/ kigutigissaasullu tikissinnaannginnerminnut patsisigigaat maaniinnerminni ineqarnissartik akisuallaaqimmat.

Ineqarnissaat innuttaaqataasutut ujartuiffiginikuuarput, iluatsittumillu airpb iniutini neqeroorutiginikuuai, taamaalillutik tikinnerit marluk akeqanngimik inissaqartilerlutigit.

Soorunami iliuuserput ajunngitsuummat oqaasertalersorusunnanngikkaluaqaaq, tassami eqqarsaatiginikuuarput, meerarpassuit kigutaasa misissortinneqarnissaat pisariaqartoq, taamaalilluta innuttaasutut tunissuteqarnerput nipiliuutiginngikkaluarlugu nuannaarutiginikooqaarput.

Kisianni ilumut pissusissamisoornerpa inatsisit malillugit nunaqarfinnut ukiumut marloriarluni kigutigissaasunik/ kigutilerisunik tikittoqartarnissaanik piviusunngortitsisinnaannginneq?

Erseqqissaassutigissavaralu, peqqinnissamut naalakkersuisoqarfimmut saaffiginnissuteqarsimagama, akissutigineqartulli naammaginnginnakkit allagaqarumallunga ilisimatitsinikuuvunga.

Taamanna angujuminaassimaqippat immikkut qanoq aaqqiisoqarsinnaaneranik iliuuseqalertortoqarnissaa assut kissaatiginarpoq. Taamaattoqarsinnaanngippallu inatsisit allatut isikkulerlugit naleqqussarneqartariaqalersimannginnerpat, asuli kusassaatitut allaqqaannassanngippata.

Kangerlussuarmiuusugummi allatuulli nunatsinnut akileraartooqataalluinnaratta piviusumik akileraarutitta atuuffissaanut atortinneqartarnissaat soorunami kissaatigilluinnarparput.

 

Anna- Karen Hoffmann „Kuka“

Atassut, Kangerlussuaq

Nutaarsiassat innersuussat