Kommunerujussuit

Piffissanngorpoq qulequttap kommunerujussuit maanna inissinnissaa. Kommuneqarnermut siunertaasoq tassaasimassaaq innuttaasut qanimut suleqatigineqarsinnaanissaat, taamaakkaluartoq avinngarusimaneq taamak annertutigitillugu tamat oqartussaaqataanerat aallaavigalugu qanimut suleqatigiinnerup ingerlanneqarsinnaanissaa takujuminaappoq.

Tamanna pillugu nunarsuarmi piffinni ataatsimiititaliat aallartinneqarsimanerpat? Misilittakkat qaqilertorlugit killiffilersornissaat maanna pisariaqartipparput. Oqanngilanga maanna kommunit aveqqinneqartariaqavissortut, naak tamanna aamma periarfissatut isigigaluarlugu. Taamaattorli immaqa inuttaasut ajornanni pisinnaatitaaffiit aallartitallu eqqunneqarsinnaapput, taamaasilluni kommunitoqqat kommunalbestytelsimi issiatitaat assersuutigalugu aalajangersimasumik innuttaasut procentii malillugit toqqarneqarsinnaallutik. Taamaasiornikkut kommunitoqaasut oqartussaaqataanerat qulakkeerneqassaaq. Uanga nammineerlunga piffimmi ataatsimiitaliami issiavunga, tassanilu naak siunertaasimagaluartoq innuttaasut oqartussaaqataanerat aallaavigalugu qanimut innuttaasut suleqatigineqarnissaat ataatsimiitaliap pisinnaatitaaffii annikitsuararsuupput aningaasartuutigisinnaasanullu aamma missingersuutit annertugisassaanatik.

Aningaasartuutissanut missingersuutit nunaqarfinni isumasioqatigiit aningaasartuutissaattut missingersuutit assigaat, taassumalu saniatigut aamma piffimmi ataatsimiititaliap apeqqutit piorsarsimassutsimut tunngasut kisiisa oqallisigisinnaallugit. Taamaattumik ilumoorpoq, oqartussaaqataanerup aqqani qanimut innuttaasunik suleqateqarsinnaaneq innarligaaqqavoq, naak ilaatigut immaqa allatigut pitsaaquteqarsinnaagaluartoq.

Atassummut tamat oqartussaaqataanerat, kiffaanngissuseq aammalu inuttut pisinnaatitaaffiit illersorneqarsinnaanissaat pingaaruteqarluinnarpoq, taamaattumillu kommunit pillugit oqallinnerit ingerlateqqinnissaa ukiut kingulliit assigalugit ingerlateqqissavarput.

 

Nikolaj Rosing

Politisk næsformand, Atassut

Inatsisartut kandidat

Nutaarsiassat innersuussat