Uannut ulorianarpallaarujussuarpoq

Pasitsattoqalermat aningaasaqarnermut ataatsimiititaliamiittut tunillatsissimasinnaasut, unnullu taanna aalajangiunneqarluni Inatsisartut unitsinneqassasut. Naamerluinnaq uanga Coronartut eqqaanni sulissanngilluinnarpunga, uannut ulorianarpallaarujussuaqaaq.

Periarfissarlu siulleq atorlugu Maniitsumut uterlunga. Aataqqiiuvunga 67-nillu ukioqarlunga risikogruppimiikkama allaat toqukkut kinguneqarsinnaavoq, kiisalu siorna napparsimarujussuarnikuunera pillugu suli tamakkiisumik peqqissivinnikuunanga, sulilu iisartagartorlunga.

Inatsisartunilu ukiakkut ataatsimiinnissaanni ullut 15-it ataatsimiiffiugaluartut qinnuteqatarlunga Maniitsumut angerlarpunga.

Coronap nalaani sapinngisamik sivisunerpaamik Inatsisartuni sulereerlunga, Corona qanillivallaarujussuarmat nunatsinnilu Corona atugaalereerluni, taamatut aalajangerpunga. Bentiaqqallu sulilluarnissaanik kissaallugu.

 

Siverth K. Heilmann

 

Nutaarsiassat innersuussat