Naalakkersuisut siulittaasuat suliamut attuumassuteqarfigisamut qanippallaamik aaliangeeqataanera

Inhabilitet – Tamanna Naalakkersuisut siulittaasuata annertuumik eqqumaffigisariaqaraluarsimangaa sakkortuumik oqaatigerusunnarpoq. Suliamut attuumassuteqarneq qanippallaarnerluunniit pillugu tamatsinnut atuuttumik peqarpoq, imaassanngilaq Naalakkersuisut siulittaasuungaanni tamanna allaanerusariaqartoq.

Naalakkersuisut siulittaasuata angallatini attartortinnissaa nammineq akisussaaffigaa inuttut, taamaattorli 24.april attartortissimaguniuk eqqarsaatigilaarsimasariaqaraluarpa 11.maj arnarlunniarnermi pisassiissutit ilaneqarnialermata suliamut qanippallaamik inissisimanini.

Atassummiik tamanna sakkortungaatsiartumik isorisariaqarparput, sumulluunniimmi toqqaannartumik attuumassuteqarfigisatsinnut inatsisitigut aaliangersaanermi peqataaqqusaannginnatta.

Eqqartuussisuusaassanngilagut, uanili maanna pisumi ajoraluartumik aningaasartaqarlunilu pimmat tupinnarpoq naalakkersuisut siulittaasuata minnerpaamilluunniit tamannartaa eqqarsaatigisinnasimanngippagu! Naammaginanngilaq, pissaanermik atornerluinertut allaat naqissuserneqarsinnaalersinnaavoq ikiuiniarnermilluunniit naleqaraluarpat aaliangeeqataasimangaanni aaliangeeqataaneruvoq tassa. Tamassumanilu Naalakkersuisut siulittaasuat aaliangernermi peqataasimanngilluinnartussaangaluarpoq.

Eqqunngitsoqarsorisaqarutta uparuaassaagut, imaanngilaq eqqartuussinerusoq. Tusagassiorfiit pisussaaffitsik atorlugu apeqqusigassat uparuagassallu sakkortuumik itisilertikkumappatigit imaanngilak eqqartuussinerusoq. Inuiaqatigiinni eqqunngittuusorisaqartilluta, tusagassiorfiit suliartik suliareqqusaanngippassuk ila taava aqutseriaaseq sunaana taava atorsimagipput? Demokratiiusimanavianngilaq.

Taamatut killissaq qaangerlugu iliuuseqartoqaqattaarneranik isiginngitsuusaartuassagutta, uparuaasinnaanatalu, taamatut pisut, killissanik qaangiisut annertusiartuinnassapput.

 

Aqqalu C. Jerimiassen

Atassutip siulittaasua

Nutaarsiassat innersuussat