G-60-imut aqqut nutaaq?

Inoqarfiit minnerit isorliunerusullu akilersinnaanngitsumik ingerlanerannik piuneerussaleraat?

26.april 2020 Demokraatit inatsisartunut ilaasortaatitaat Steen Lynge tusagassiuutinut nalunaaruteqarpoq Royal Greenland namminersortunngorsarneqartariaqartoq. Tupaallannartutut tamanna taaneqarsinnaanngilaq, tassami naalakkersuisooqaatigiit ikinnerussuteqalerneranni tapersersortitut inississinnerminni ”naalakkiutaasa” siulliit ilagisimammassuk Royal Greenland namminersortunngorsarneqarnissaa.

Kinamita taava piginnittuussasoq takorlooraat? Qanormita iluaqutaanissaa takorlooraat? Nunanut allanut tunillarpat aamma kingornatigut peqqissimilerumaaratta nunaqqatigut sulisuusut piiarneqalissappata nunanilu allameersunik taarsersorneqarlutik? Kina-miut suliffeqarfissuaataasa arlaata pisiarissappassuk naatsorsuutigereersimaneramikku suliffeqarfiit sineriammiunut aggugaasut ammannarsinnaneranat?

Ilimagisanni, NAAMERLUINNAQ! Kiap namminersortup amingartoorutaasinnaasumik ingerlasinnasoq ammatinniassammagu? Immaqami ajornassanngilaq illoqarfinnut annernut taamaallaat eqqarsartaaseqartumik ingerlassagaanni, sinerissap sinnera imminiik.

Aalisakkeriviit matooralissappata inoqarfinni minnerni toqqaannanngitsumik inuerusaanermik politikkiuvoq niuernerunngitsoq. Demokraatit G-60 immaqa suli torraasutut isigisimavaat.

Liberaliuneq imaanngilaq inunnik suusupaginneq. Liberaliuneq tassaavoq kiffaanngissuseqarneq, killilersorneqannginnerlu.

Aqqalu C. Jerimiassen

Atassutip Siulittaasua

Nutaarsiassat innersuussat