Naalakkersuisut suliartik naluaat

Ila susoqartoruna? Ilumut Naalakkersuisut taamak pissaaneqartigilersinnaappat? Innuttaasut Inatsisartut Naalagaaffeqatigiinnerlu avaqqullugit aalajangeeriaannaallutik.

Assorsuaq ernumaammernarpoq ilumut taamatut aqutsineq akueriinnarneqassappat. Inunnik pikisitsinermik kinguneqarpoq, allaallu tamat oqartussaaqataanerat suli atuunnersoq apeqqusernarsilluni. Tassa taannarpiaq Atassummiit ernumassutiginikuusarput kiisa pigaluttualerpoq, Naalakkersuisut Coronap nalaani pissaanerat annertusiallannera ueriffigalugu atornerlunniarneqalernissaa.

Taamak tunngaviutigisumik isummertoqassatillugu pinngitsoorata minnerpaamik Inatsisartut ilanngunneqartariaqarput. Taamatut iliorsinnaappata assorsuaq ernumanarseqqiinnarpoq Naalakkersuisut qanoq aalajangeriasaarsinnaanerannut.

Allaallu isumaqarnarsivoq Naalakkersuisut suna pineqarsoq nalugaat, isumaqatigiissulluunniit suunersoq ilisimanerpaat? Taamaakkaluartoq paasissutissiisoqanngilaq sunarpiaq pineqarnersoq. Ingerlatsineq taamaattoq akueriinnassanngilarput.

 

Nikolaj Rosing

Atassutip politikkikkut siulittaasup tullia

Nutaarsiassat innersuussat