Ilaqutariinneq sukarsuuvoq pingaarnerpaaq

CORONA-Virus-ip kinguneranik mattussinerit pipput, tamatuma kinguneranik angerlarsimaffinni eqqissiviilliornerit annertusisut oqaatigineqarpoq, Atassummiit isumaqarpugut tamatuma takutikkaa inuiaqatigiinnguusugut ikitsigaluta annertuumik suliassaqartugut suli, tamatumammi ersersimmangu ilaqutariittut ataatsimoorneq “nalulersimagippullusooq”.

CORONA virus ajoraluaqisoq akuerisassaanngittorlu illuatungaanik takutitsivoq ataatsimoornerusinnaanitsinnik Peqqinnissatsinnut iliuuseqarnerusunnaanitsinnik kiisalu inuiaqatigiittut, ilaqutariittut aaqqittassagut, iliuuseqarfigisassagut suunersut.

Inuiaqatigiit ingerlalluartut tassaapput ilaqutariinnermik pingaartitsisut, ilaqutariittullu imminnut ikioqatigiittut ikorfartoqatigiittullu. Angerlarsimaffik toqqissisimanartuuli illersorneqartuarlunilu. Tamannalu tamatta inuiaqatigiittut, angajoqqaatut ilaqutaasutullu tamatta akisussaaffigaarput.

 

Naja Kristensen

Atassut, Kommune Qeqertalimmi ilaasortaq

Nutaarsiassat innersuussat