Inatsisartut ullutsinnut tulluarsarlik

Nalunaarutigineqarpoq Corona pillugu Inatsisartut immikkut ittumik ataatsimiisinniarlugit aggersarneqartut. Naak nuummiittuinnaat allallu sinniisussat nuummiittut aggersarniarneqarunaraluartut isumaqarpugut aggersaaniarniarmut eqqarsarneq qanganisarpallannerujussuusoq.

Inatsisartut sinniisuilu inersuarmi ataatsimoortikkumallugit oqariartuut imminut illersorsinnaanngilluinnarpoq navianarpallaarujussuarlunilu. Qarasaasiakkut, emailikkut allatigulluunniit Inatsisartut taaseqataatinneqarsinnaalluarput, soorlu massakkut Europa parlamentimi taamatut suleriaaseq ingerlanneqartoq.

Paasisarpullu malillugu Namminersorlutik oqartussanut attuumassutilik tunillatsissimammat ulorianarpallaarpoq inunnik aggersaanertalimmik ataatsimiisitsisoqassappat. Internet qarasaasiarlu atorluarlugit Corona, inatsisitigut aningaasatigullu eqaannerusumik akiorneqarli.

 

Emma Lennert

Atassutip Inuusuttaasa Kattuffiat (AIK)

Nutaarsiassat innersuussat