Eqqarsarluarutta aniguilluarumaarpugut

Atassutip Naalakkersuisut suleqataallu tamaasa nappaassuup Coronavirusip akiorniarneqarnera pillugu suliniuteqarluarmata nersualaarusuppakka. Neriuutigilluinnarparalu innuttaaqataasut tamavitta akisussaaqatigiinnerput inassutigineqartullu  malilluarumaarigut.

Manna tikillugu pisortat namminersortullu ingerlataanni aningaasarsiornerup unittuunnginnissaa siunertaralugu politikkikkut aaqqiisoqarallarnera iluarisimaarnarpoq.

Nappaassuaq sivitsortumik atuutiinnassagaluarpat, tuniluunnerlu nunatta sinneranut sunniulluni, ernumanarluinnarpoq Nunatsinni aningaasarsiornerup unittuuvissinnaanera.

Taamaattumik minnerpaamik aningaasaqarnerput pillugu plan A plan B-qarnissaq avaqqunneqarsinnaanavianngilaq. Naalakkersuisunut inussiarnersumik inatsisartuni partiit tamattaalluta ataatsimiititaliallu susassaqartut suleqatigiilluarnissarput pingaaruteqarluinnartumik inissittooratarnissanut pilersaarusioqatigiinnissaq kaammattuutigerusuppara.

Qallunaat Nunaannit suli naalagaaffeqatigiippugut, sulilu Nunatsinni naalagaaffiup aningaasalersugaanik sulisorpassuaqarpoq. Qallunaat Nunaanni pisortat suliffeqarfiini namminersortullu unittuunnginnissaat qularnaarumallugu aningaasarpassuarnik ikiorsiinissamut partiit tamarluinnarmik isumaqatigiipput.

Naalakkersuisut partiillu tamatta naalagaaffeqaterput Qallunaat Nunaat Nunatsinnut aningaasanik ikiuunnissaa siunertaralugu isumaqatigiinniarnissartik aallartereersimanngikkunikku siunniuttariaqaraat sakkortuumik kaammattuutigerusuppara.

Neriuutigeqaara pissutsit ilorraap tungaanut piaartumik aallarumaartut, soorunamilu nalilersuinerit aamma allanngortinneqarsinnaasarput. Tamavissi ajunnginnerpaamik kissaappassi.

 

 

Siverth K. Heilmann

Atassut

Nutaarsiassat innersuussat