Naak Naalakkersuisut siulittaasuat?

Partiiminut siulittaasutut, kiisalu nunatta Naalakkersuisuisa siulittaasuattut pisuni ilungersunartorpassuarni oqaaseqannginnera naammalerpoq.

Naalakkersuisut siulittaasuat pisussaaffimminut qimarratiginnippoq. Nunatsinni corona virus pillugu ernumaneq annertuvoq, oqaaseqaranilu. Henrik Fleischer Siumukkunniit anisitaasoq uteqqittorlu pillugu oqaaseqanngilaq. Kiisalu allattaanerup soraarsitaaneranut, minnerunngitsumillu kanngunartunik killissanillu qaangiisoqartarneranut oqaaseqannginnera paasiuminaatsilluinnarpara.

Takusarparput pisut ilungersunartut nalaanni nipangersimarujoortarneq, oqallisaajunnaarnissaat puiguinnarneqarnissaallu utaqqillugu. Misigivungali massakkut nipangersimajuarneq akissuteqartannginnerlu Naalakkersuisut siulittaasuata tamatigut atortaraa. Apeqquserujussuarparalu ilumut nunatsinni siuttutut inissisimaannarusunnersoq.

Siuttuuniaraannimi suliat annernarsinnaasut aamma suliassaapput qimaaginnarnani.

 

Aqqalu C. Jerimiassen

Nutaarsiassat innersuussat