Naalakkersuisut unammilleqatigiinneq killilerpaat

Uggornarluinnarpoq Naalakkersuisut nunatsinni aalisarnerup ineriartortinnissaanut paasinnissimanngimmata. Uummannami Sigguk A/S nutaamik fabrikkiliornissaminut Naalakkersuisuniit itigartinneqarsimapput.

Naalakkersuisut tunngavilersuipput Uummannami RG aamma Avannaa Seafood A/S fabrikkeqareermata pingatserlugit fabrikkeqalernissaanut inissaqanngitsoq. Taanna akissut uggornarluinnarpoq, taakku massakkut fabrikkiusut qaleraliinnaanerusunik suliaqartuummata, aalisartullu saarullippassuarnik pisaqartaraluarlutik tunitsivissaaleqissuttarmatigit. Aalisartut saarullinniarusupput ammassanniarusullutillu Uummannap sulluani nunatsinnullu aningaasaqarnikkut kivitseqataalluarsinnaasumik.

Atassummiit isumaqarpugut unammilleqatigiinneq nunap aningaasaqarneranut pitsaanerpaajusoq, peqassuseq piumaneqassuserlu apeqqutaatillugit. Aallarnisaasut tikilluaqqorujussuartussaavagut tamatsinnut iluaqutaasussaammata.

Taamatut aallarnisaaniartunut killilersuiniarneq nunatsinnut innarliivoq piitsuunnguallatsitsillunilu. Kisinneqarsimavormi saarullinniit ukiumut 50mio kr. tikillugit kaaviiaartitsisoqarsinnaasoq, tamanna saavitsiinnassavarput?

Naalakkersuisut nassuiaalluartariaqarput.

 

Nikolaj Rosing

Atassummi politikkikkut siulittaasup tullia

Nutaarsiassat innersuussat