Tunngaviusumik inatsisissaq pillugu isumalioqatigiisitarsuaq kusassaataaginnartoq

Piviusorsiunngippallaarsimanerami kusassaataaginnarsimaneramiluunniit suliaq unittooqqasimasinnaammat isumalioqatigiisitarsuaq nalilersoqqittariaqalerparput ilumut miliuunerpassuit tassunga atorusunnerlutigit.

Tamatta siunissami qaninnermi namminiilivikkusunngitsuusugut ilanngulluta akileraartarnikkut tunngaviusumik inatsisissaq pillugu isumalioqatigiisitarsuaq akilersugaraarput. Taamaammat paaserusunnarsivoq inuiaqatigiit akiliutaat qaffakkiartuinnartut atorlugit una suliaq ilumut attatiinnarniarneqarnersoq.

Paasinarpormi una suliaq aallartisarneqarsimasoq inuit neriuuteqalersikkumallugit, siunissaq qaamasoq nunarpullu namminiilivissimasoq pillugu. Uangali neriuuteqarnerussagaluarpunga aningaasaatigut piviusorsiornerusunut pisariaqarluinnartunullu atortuugutsigit.

Atassummiit isumalioqatigiisitarsuaq peqataaffigiinnarniarlugu nalunaarnikuuvugut, illuatungiliuuttutut niperput tusaaneqarniassammat, sinnattuaqinerlu aallaavigalugu suliaq ingerlannginniassammat. Aningaasaajaataannartulli atussappat Atassummiit peqataaffigissanngilarput.

Akileraarutit qaffakkiartuinnarput. Akittuutit qaffakkiartuinnarput. Ilumut isumalioqatigiisitarsuarmut suliaqanngitsumut aningaasarpassuit atorniarpagut?

 

Nikolaj Rosing

Atassut, siulittaasup tullia

Nutaarsiassat innersuussat