Sullualuk piareersimaffigisariaqarparput

Massakkut aallartereertariaqarpugut misissuinissanut pilersaarusiornernullu aningaasanik illikartitsilluta talittarfissualiornissamut, imaatigut angallattussanut sullissisussamik.

Siunissami Sullualukkut angallanneq annertusingaatsiarnissaa naatsorsuutigineqarpoq, nunarsuarmilu niuernikkut sunniutissai annertusinnaallutik. Taamaammat Atassummiit isumaqarpugut massakkut piareersarluta aallartittariaqartugut periarfissat ujartorlugit. Usingiaanikkut, assartuinikkut, orsersorfittullu umiarsuit nunarput aqqusaarsinnaagamikku, taakkulu pillugit isumaqatigiissusiorsinnaanissaq piareersimaffigisariaqarparput.

Atassummiit siunnersuutigerusupparput nunatta kujataani talittarfissualiortoqarsinnaasoq suliffissaqarnikkut iluaqutaasinnaasumik, kinguaarinni qaninnerniinnaanngitsoq, siunissamili uangasinnermi aamma. Suliffissanik pisariaqartitsineq annertuvoq, akileraarutinillu isaatitsiffiusinnaasumik pisariaqartitsineq annertuvoq.

Pisariaqarluinnarporlu taamatut angallanneq pilersussamut eqqanaarsaarinissaq, immami uumasut illersortuarnissaat, kiisalu mingutsitsinissamut pinngitsoortitsiniarluta inatsisitigut sinaakkutissanik sukangasuunik pilersitsinissaq.

Atassummiit periarfissanik nutaanik ujartuiuaannassaagut suliffissanik pilersitsisinnaasunik, ineriartornermullu iluaqutaasinnaasunik, massakkut atugarissaarnitta attatiinnarnissaanut qulakkeerinneqataasinnaasunik.

 

Nikolaj Rosing

Atassutip siulittaasuata Tullia

Nutaarsiassat innersuussat