Tunngaviusumik inatsisissaq pillugu isumalioqatigiisitarsuaq atorunnaarsinneqarli

Tunngavisumik inatsisissaq pillugu isumalioqatigiisitarsuarmi siulittaasoq tunuarmat Atassummiit isumaqarpugut pitsaanerussasoq tamaat atorunnaarsiinnarneqarpat.

Aningaasat allarpassuarnut atorluarneqarsinnaagaluarput inuiaqatigiinni sunniutilinnut. Piffissanngorpoq partiit allat aamma ilanngullutik aningaasaatigut inuiaqatigiinnut iluaqutaasussanngortitsinissaannut. Tunngaviusumimmi inatsissaq massakkut suliarineqarniarsarisaq iluaqutaanavianngilaq, ullut arlaanni Naalagaaffeqatigiinnermiit avissaarniarutta, avissaassaguttaluunniit. Naluarpummi aamma kinguaariit taanna suliaq atorsinnaassaneraat.

Massakkutummi inissisimanerput eqqarsaatigalugu oqartoqarsinnaavoq tunngaviusumik inatsisissaq kusassaataannaasoq, inuiaqatigiit uukapaasiaralugit tunngavissaqanngitsumik namminersulivikkasuarnissamut isumallualersitsisoq.

Siunissami aalajangiisussanngortussat suliaq taamanikkussamut tigulisiuk. Massakkorpiarlu meerartagut, inuusuttortagut utoqqaallu pisariaqartitaannik aningaasaliilluta.

 

Nikolaj Rosing

Siulittaasup tullia

Atassut

Nutaarsiassat innersuussat