Akitsuusersuineq peqqinnerulersitsinavianngilaq

Aningaasanut inatsisissatut siunnersuut 2020-imi atuutilertussaq akisussaassuseqanngilaq, tupinnanngilarli ukiuni tullerni nammineerluta artukkertussanngoratta.

Aningaasat sanillersuuneqarsinnaanngillat inuit peqqissusaanut, tamanna sungiussisimarpasinngitsutut taaneqarsinnaavoq. Akitsuusersuinikkut inuit artukkerlugit peqqinnartumut sangutissinnaanngilagut, imatut paasillugu Kalaallit Nunaat angusinngerujussuarpoq peqqinnerulersitsinissamut siunertamut.

Naalakkersuisut anngaasussiaanartut sulinerat isummerfigineqarnissaa pisariaqarpoq, pingaartumik suliat pingaarutillit unitsinneqarsimanerat pissutaalluni. Ukioq kingulleq aningaasanut inatsimmi suliat pingaarutillit maanakkut amerlanerpaartaat takuneqarsinnaanngillat, tamanna kisermaasilluni aqutsinertut taaneqarsinnaavoq.

Akitsuutinik atuutilersitsiniaanarluta eqqussiuarsinnaanngilagut, tamanna navianartorsiortinnissatsinnut siunertaqarsinnaammat. Inuit peqqinnerulernissaat unammillerneqassanngivippoq aningaasanik ulluinnarni atukkatsinnik.

 

Bentiaraq Ottosen

Atassut

Nutaarsiassat innersuussat